Badem Yağının Faydaları Nelerdir


Badem yağı, Oleik Asit – %68, Linoleik Asit – %25, Palmitik Asit – %4, Stearik Asit – %1, Linolenik Asit – %1, Palmitoleik Asit – %1 ile  zengin yağdır. Bu yağ asitleriyle oluştuğunda insanlara çok faydalıdır. Bir çok yerde ve özellikle kozmetik alanlarında çokça kullanılır. Badem ağacı tohumlarından oluşan zeytin yağına benzer renge sahip bir yağdır. Cilt kuruluğuna ve çatlağına iyi gelerek nemlendirir.

badem
badem

BADEM YAĞININ FAYDALARI

Yağ asitlerinden vitamin ve mineral zenginidir.
Kan dolaşımını artırır bu sebeple kalp, damar yollarını açar
Kötü kolestrolün düşmanıdır
Pozitif etkisi vardır sinir ve sindirim sisteminin
Genç kalmaya sebep olur
Kaşlarınızı, saçlarınızı ve kirpiklerinizi besler.
Teninizde ki çatlakların oluşmasını engeller
Vücudunuzu nemlendirir canlandırır.
Kabız olmanızı engeller.


Leave a Reply

Your email address will not be published.